tarifle

TARİFLER

ARPA ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI

İçindekiler

  • 2 Adet

    Tavuk Göğüs Eti

  • 2 Su Bardağı

    Arpa şehriye

  • 4 Adet

    Domates

  • 2 Yemek Kaşığı

    Domates Salçası

  • 1 Çay Kaşığı

    Karabiber

  • 1 Çay Kaşığı

    Pul Biber

  • 1 Çay Kaşığı

    Kuru Nane

  • 1 Çay Kaşığı

    Tuz

  • 2 Yemek Kaşığı

    Sıvı Yağ

  • 1 Yemek Kaşığı

    Tere Yağı

  • 1 Adet

    Kırmızı Biber

  • 1 Adet

    Yeşil Biber

  • 1 Su Bardağı

    Su

  • 1 Litre

    Tavuk Sayu

HAZIRLIK

20 dk

PİŞİRME

30 dk

PORSİYON

5

Yapılışı

• İlk olarak tavuk göğüs etimizi tencereye alıp 1 litre su ekledikten sonra ortalama 30 dk. Tavuk etimizi haşlayalım. Haşlanan tavuk etini ayrı bir kaba alıp didiklemek için soğumaya bırakalım.

• Daha sonra tencereye sıvı yağı ekleyip kızdırdıktan sonra tereyağını da ekleyerek kısa süre tereyağını da kızdıralım. Bu işlemden sonra tencereye arpa şehriye ekleyip kavuralım.

• Arpa şehriyenin üzerine küçük parçalar halinde doğranmış yeşil ve kırmızıbiberi tencereye ekleyerek kavuralım.

• Bu işlemlerden sonra tencereye salça ekleyerek 5 dk. Kavurup, ardından un ekleyip 2-3 dk. Kavuralım. Unumuzu kavurduktan sonra soğuk su ekleyerek unun pıhtılaşmamasını sağlayabilirsiniz.

• Daha sonra tavuk suyunu ve baharatlarımızı tencereye ekleyip 10 dk. Kaynamaya bırakalım. Kaynama işleminden sonra didiklenmiş tavuk etlerimizi tencereye ekleyip 5 dk. Kısık ateşte çorbamızı dinlenmeye bırakalım.