tarifle

TARİFLER

FIRINDA MANTARLI TAVUK PİRZOLA

İçindekiler

  • 1 Adet

    Bütün Tavuk

  • 8 Adet

    Tavuk Pirzola

  • 8-10 Adet

    Kültür Mantarı

  • Yarım Kutu (100 ML)

    Krema

  • 1 Yemek Kaşığı

    Tereyağı

  • 1 Tutam

    Tuz

  • 1 Tutam

    Karabiber

  • İstediğiniz Kadar

    Kaşar Rendesi

HAZIRLIK

20 dk

PİŞİRME

50 dk

PORSİYON

4

Yapılışı

Tereyağını geniş bir tavada kızdırın. Pirzolaları kızgın yağda arkalı önlü mühürleyin. Altını kısıp arada çevirerek iyice pişirin ve uygun boyutlu bir fırın tepsisine alın. İnce dilimlediğiniz mantarları tavukları kızarttığınız yağa koyup harlı ateşte sürekli karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirin ve tavukların olduğu fırın kabına alın. Krema, tuz ve karabiberi ekleyip 190 derecede önceden ısıtılmış fırına verin. 10-15 dakika pişirip fırından alın.