tarifle

TARİFLER

PATATES PÜRELİ TAVUK KAVURMA TARİFİ

İçindekiler

  • 8 Adet

    Tavuk Göğüs Eti

  • 500 Gr

    Soğan

  • 1 Adet

    Yeşil Biber

  • 2 Yemek Kaşığı

    Domates Salçası

  • 1 Tatlı Kaşığı

    Toz Biber,

  • 2 Su Bardağı

    Garnitü

  • 3 Yemek Kaşığı

    Sıvı Yağ

  • 1 Çay Bardağı

    Sıcak Su

  • 4 Adet

    Haşlanmış Patates

  • 1/2 Su Bardağı

    Rendelenmiş Kaşar Peyniri

  • 1 Çay Bardağı

    Süt

  • 1 Tutam

    Tuz

  • 1 Tutam

    Karabiber

  • 3/4 Su Bardağı

    Rendelenmiş Kaşar Peyniri.

HAZIRLIK

20 dk

PİŞİRME

45 dk

PORSİYON

4

Yapılışı

Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Halka halka kıydığınız biberi de ekleyip 2 dk. daha kavurun. Tavla zarından daha küçük doğradığınız tavuğu ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Toz biber ekleyip karıştırın. Suyunu, tuzunu, garnitürü ve karabiberini ekleyin ve 5 dk. kısık ateşte pişirip altını kapatın. Püre için patatesleri iyice ezin. Süt, yarım su bardağı kaşar rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın, 21*33 cm ölçülerinde bir fırın kabına tavuklu harcı alıp üzerini düzleyin, üzerine patates püresini yayın. Rendelenmiş kaşarları da serpip 190 derecede önceden ısıtılmış fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin.