tarifle

TARİFLER

TAVUK DOLGULU FIRINDA MANTAR TARİFİ

İçindekiler

  • 1/2 Adet

    Tavuk Göğsü,

  • 1 Adet

    Küçük Boy Soğan,

  • 1 Adet

    Yeşil Biber

  • 1 Tatlı Kaşığı

    Salça,

  • 1 Adet

    Domates,

  • 2 Yemek Kaşığı

    Sıvı Yağ,

  • 12 Adet

    Büyük Boy Kültür veya Kestane Mantarı,

  • 1 Su Bardağı

    Rendelenmiş Kaşar Peyniri,

  • 1 Tutam

    Tuz

HAZIRLIK

20 dk

PİŞİRME

25 dk

PORSİYON

4

Yapılışı

Yağı kızdırıp yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Minik minik doğradığınız tavuğu ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun. Halka halka doğradığınız biberi ekleyip 1-2 dk. daha kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesi ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Tuzunu ekleyip karıştırın. Karışımı ateşten alıp saplarını kopardığınız mantarların içine paylaştırın. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında mantarlar suyunu salana kadar pişirin, Fırından alıp üzerlerini rendelenmiş kaşarla kaplayın, Tekrar fırına verip kaşar eriyene kadar pişirin.