Etten bulaşan hastalıklar ve nasıl önleneceği konusunda dikkat edilmesi gereken tüm bilgilere bu sayfadan ulaşabilirsiniz...
Tenyalar, şarbon, ruam, tüberküloz, salmonella, sığır vebası, şap, çiçek ve kuduz, et tüketimiyle insana geçebilecek hastalıklardan bazılarıdır.
Hayvanlar kesildikten sonra uygun koşullarda bekletilip taşınmadığı taktirde, ette diğer mikro-organizmalar da artar ve bunların ürettikleri toksinler insan sağlığı açısından risk oluşturur. Bu toksinler, etlerin kaynatılmasıyla yok edilebilir. Et buzdolabında -18°C seviyesinde 1 yıla yakın, -8°C seviyesinde 3 ay civarında muhafaza edilebilir.
Bağlantı Etin bekleme süresi arttıkça rengi değişir, yüzeyinde kuruma olur ve acımsı bir tat alır. Et saklamak için alternatif bir yöntem, pişirdikten sonra dondurmaktır. Bu, pişmeden dondurmaya kıyasla daha kolay ve güvenli bir yöntemdir. Pişirildikten sonra dondurulan et kullanılacağı zaman, sadece kullanılacak olan kısmı çözdürülmeli, donduktan sonra çözülen et kesinlikle buzdolabında tekrar dondurulmamalıdır.