Tavuk Göğüs Eti
Arpa şehriye
Domates
Domates Salçası
Karabiber
Pul Biber
Kuru Nane
Tuz
Sıvı Yağ
Tere Yağı
Kırmızı Biber
Yeşil Biber
Su
Tavuk Sayu
20 dk
30 dk
5
• İlk olarak tavuk göğüs etimizi tencereye alıp 1 litre su ekledikten sonra ortalama 30 dk. Tavuk etimizi haşlayalım. Haşlanan tavuk etini ayrı bir kaba alıp didiklemek için soğumaya bırakalım.
• Daha sonra tencereye sıvı yağı ekleyip kızdırdıktan sonra tereyağını da ekleyerek kısa süre tereyağını da kızdıralım. Bu işlemden sonra tencereye arpa şehriye ekleyip kavuralım.
• Arpa şehriyenin üzerine küçük parçalar halinde doğranmış yeşil ve kırmızıbiberi tencereye ekleyerek kavuralım.
• Bu işlemlerden sonra tencereye salça ekleyerek 5 dk. Kavurup, ardından un ekleyip 2-3 dk. Kavuralım. Unumuzu kavurduktan sonra soğuk su ekleyerek unun pıhtılaşmamasını sağlayabilirsiniz.
• Daha sonra tavuk suyunu ve baharatlarımızı tencereye ekleyip 10 dk. Kaynamaya bırakalım. Kaynama işleminden sonra didiklenmiş tavuk etlerimizi tencereye ekleyip 5 dk. Kısık ateşte çorbamızı dinlenmeye bırakalım.