Tavuk Göğüs Eti
Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Yufka
Domates
Sıvı Yağ
Sarımsak
Tuz
Karabiber
Yumurta Sarısı
Yoğurt
Susam
Çörek Otu
20 dk
1 saat 30 dk
4
Tavuk göğsünü haşlayıp süzün ve rondoda çekin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın. Rendelenmiş sarımsağı ekleyip kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyip kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın. Üzerine domatesli sosun yarısını gezdirin. Hazırladığınız tavuklu harcın ve rendelenmiş kaşarın yarısını yufkanın üzerine serpin. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Ortaya doğru tekrar rulo yaparak sıvı yağ ile yağladığınız 26 cm’lik fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp ilk yufkanın etrafına sarın. Yumurta sarısı ve yoğurdu çırpıp, böreğin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin