tarifle

TARİFLER

TAVUKLU KAŞARLI BÖREK

İçindekiler

  • 1/2 Adet

    Tavuk Göğüs Eti 

  • 1,5 Su Bardağı

    Rendelenmiş Kaşar Peyniri

  • 2 Adet

    Yufka

  • 1 Adet

    Domates

  • 1/2 Çay Bardağı

    Sıvı Yağ

  • 1 Diş

    Sarımsak

  • 1 Tutam

    Tuz

  • 1 Tutam

    Karabiber

  • 1 Adet

    Yumurta Sarısı

  • 1 Çay Kaşığı

    Yoğurt

  • 1 Tutam

    Susam

  • 1 Tutam

    Çörek Otu

HAZIRLIK

20 dk

PİŞİRME

1 saat 30 dk

PORSİYON

4

Yapılışı

Tavuk göğsünü haşlayıp süzün ve rondoda çekin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Sıvı yağı bir sos tenceresinde kızdırın. Rendelenmiş sarımsağı ekleyip kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyip kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın. Üzerine domatesli sosun yarısını gezdirin. Hazırladığınız tavuklu harcın ve rendelenmiş kaşarın yarısını yufkanın üzerine serpin. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Ortaya doğru tekrar rulo yaparak sıvı yağ ile yağladığınız 26 cm’lik fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp ilk yufkanın etrafına sarın. Yumurta sarısı ve yoğurdu çırpıp, böreğin üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpin. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin