Aşurelik Buğday
Bütün Tavuk Göğüs Eti
Tereyağı
Toz Biber
Tuz
Karabiber
20 dk
50 dk
4
Buğdayları yıkayıp ılık suda 2 saat kadar bekletin. Buğdayları düdüklü tencereye alıp üzerlerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyip iyice yumuşayana kadar pişirin. Tavuk göğsünü de ayrı bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Buğdayların suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerine tavuğu haşladığınız sudan 2 bardak ekleyin. Kısık ateşte sağlam bir tahta kaşıkla bastıra bastıra sürekli olarak karıştırın. 5 dakika bu şekilde karıştırdıktan sonra içine didilmiş tavuk göğüslerini ekleyin. Yemek, içinde kaşar varmış gibi sünmeye başlayana kadar aynı şekilde karıştırmaya devam edin. İçine tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Servis sırasında tereyağını eritin. Cızırdamaya başlayınca içine toz biberi ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Keşkeği üzerine yağı gezdirerek servis yapın