tarifle

TARİFLER

TAVUKLU KEŞKEK

İçindekiler

  • 500 Gr

    Aşurelik Buğday

  • 2 Adet

    Bütün Tavuk Göğüs Eti

  • 1 Yemek Kaşığı

    Tereyağı

  • 1 Yemek Kaşığı

    Toz Biber

  • 1 Tutam

    Tuz

  • 1 Tutam

    Karabiber

HAZIRLIK

20 dk

PİŞİRME

50 dk

PORSİYON

4

Yapılışı

Buğdayları yıkayıp ılık suda 2 saat kadar bekletin. Buğdayları düdüklü tencereye alıp üzerlerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyip iyice yumuşayana kadar pişirin. Tavuk göğsünü de ayrı bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Buğdayların suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerine tavuğu haşladığınız sudan 2 bardak ekleyin. Kısık ateşte sağlam bir tahta kaşıkla bastıra bastıra sürekli olarak karıştırın. 5 dakika bu şekilde karıştırdıktan sonra içine didilmiş tavuk göğüslerini ekleyin. Yemek, içinde kaşar varmış gibi sünmeye başlayana kadar aynı şekilde karıştırmaya devam edin. İçine tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın ve altını kapatın. Servis sırasında tereyağını eritin. Cızırdamaya başlayınca içine toz biberi ekleyip karıştırın ve ateşten alın. Keşkeği üzerine yağı gezdirerek servis yapın