Küçük Boy Bütün Tavuk
Pirinç
Soğan
Haşlanmış Nohut
Tereyağı
Sıvı Yağ
Tavuk Suyu (Tavuğu Haşladığınız Sudan)
Sıcak Su
Tuz
20 dk
30 dk
4
Tavuğu iyice yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su, tuz ve ikiye böldüğünüz soğanı ekleyip tavuk iyice yumuşayana kadar pişirin. Tavuğu sudan çıkarıp suyu bir süzgeç yardımıyla süzün. Pirinci iyice yıkayıp süzün. Tereyağını sıvı yağ ile birlikte geniş tabanlı bir tencereye alın. Tereyağı eriyip cızırdamaya başlayınca pirinci ekleyin. Pirinçler birbirine yapışmaya başlayana kadar kısık ateşte kavurun. Tuz, zerdeçal, kuş üzümü, tavuk suyu ve suyu ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Kapağı kapalı biçimde suyunu çekene kadar pişirina Ateşten aldıktan sonra yarım saat dinlendirin. Servis sırasında ıslattığınız bir kalıbın dibine didilmiş tavuk, üstüne pilav koyup ters çevirerek servis edin.