tarifle

TARİFLER

ZERDEÇALLI TAVUKLU PİLAV

İçindekiler

  • 1 Adet

    Küçük Boy Bütün Tavuk

  • 2 Su Bardağı

    Pirinç

  • 1 Adet

    Soğan

  • 2 Su Bardağı

    Haşlanmış Nohut

  • 1 Yemek Kaşığı

    Tereyağı

  • 3 Yemek Kaşığı

    Sıvı Yağ

  • 2 Su Bardağı

    Tavuk Suyu (Tavuğu Haşladığınız Sudan)

  • 2 Su Bardağı

    Sıcak Su

  • 1 Tutam

    Tuz

HAZIRLIK

20 dk

PİŞİRME

30 dk

PORSİYON

4

Yapılışı

Tavuğu iyice yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar su, tuz ve ikiye böldüğünüz soğanı ekleyip tavuk iyice yumuşayana kadar pişirin. Tavuğu sudan çıkarıp suyu bir süzgeç yardımıyla süzün. Pirinci iyice yıkayıp süzün. Tereyağını sıvı yağ ile birlikte geniş tabanlı bir tencereye alın. Tereyağı eriyip cızırdamaya başlayınca pirinci ekleyin. Pirinçler birbirine yapışmaya başlayana kadar kısık ateşte kavurun. Tuz, zerdeçal, kuş üzümü, tavuk suyu ve suyu ekleyin. Kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Kapağı kapalı biçimde suyunu çekene kadar pişirina Ateşten aldıktan sonra yarım saat dinlendirin. Servis sırasında ıslattığınız bir kalıbın dibine didilmiş tavuk, üstüne pilav koyup ters çevirerek servis edin.