Tavuk Göğüsü
Tereyağı
Un
Oda Sıcaklığında Su/p>
Krema
Taze çekilmiş Karabiber
Muskat Rendesi
Kakule Çekirdeği
Tuz
Tavuk Göğüsü Haşlamak İçin Su
Sıvı Yağ
Tatlı Kırmızı Toz Biber
15
40
6
1. Tavuk göğüsü küçük bir tencereye alıp yarısına kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın,
2. Bu sırada tereyağını eritip unu ekleyin ve sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun,
3. Suyu ekleyip topaklanması gidene kadar sürekli karıştırın (gerek duyarsanız blenderdan geçirin),
4. Haşlanmış tavuk göğüsünü didikleyip çorbaya ekleyin,
5. Tavuğu haşladığınız sudan bir su bardağı alıp onu da çorbaya ekleyin ve karıştırın,
6. Çorbayı sürekli karıştırarak 5 dk. kadar kaynatın,
7. Kremasını ve baharatlarını ekleyip krema eriyene kadar karıştırın ve bir taşım daha kaynatın,
8. Tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın,
9. Sosu için yağı kızdırıp toz biberi ekleyin ve karıştırarak birkaç saniye kavurun,
10. Sosu çorbanın üzerine gezdirip karıştırın.