tarifle

TARİFLER

Baharatlı Kremalı Tavuk Çorbası

İçindekiler

  • Yarım

    Tavuk Göğüsü

  • 1 Yemek Kaşığı

    Tereyağı

  • 2 Yemek Kaşığı

    Un

  • 4 Su Bardağı

    Oda Sıcaklığında Su/p>

  • Yarım Su Bardağı

    Krema

  • Yarım Çay Kaşığı

    Taze çekilmiş Karabiber

  • Yarım Çay Kaşığı

    Muskat Rendesi

  • 5 Adet

    Kakule Çekirdeği

  • 1 Çay Kaşığı

    Tuz

  • 1 Litre

    Tavuk Göğüsü Haşlamak İçin Su


  • Sosu İçin
  • 2 Yemek Kaşığı

    Sıvı Yağ

  • 1 Silme Tatlı Kaşığı

    Tatlı Kırmızı Toz Biber

HAZIRLIK

15

PİŞİRME

40

PORSİYON

6

Yapılışı

1. Tavuk göğüsü küçük bir tencereye alıp yarısına kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın,

2. Bu sırada tereyağını eritip unu ekleyin ve sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun,

3. Suyu ekleyip topaklanması gidene kadar sürekli karıştırın (gerek duyarsanız blenderdan geçirin),

4. Haşlanmış tavuk göğüsünü didikleyip çorbaya ekleyin,

5. Tavuğu haşladığınız sudan bir su bardağı alıp onu da çorbaya ekleyin ve karıştırın,

6. Çorbayı sürekli karıştırarak 5 dk. kadar kaynatın,

7. Kremasını ve baharatlarını ekleyip krema eriyene kadar karıştırın ve bir taşım daha kaynatın,

8. Tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın,

9. Sosu için yağı kızdırıp toz biberi ekleyin ve karıştırarak birkaç saniye kavurun,

10. Sosu çorbanın üzerine gezdirip karıştırın.