tarifle

TARİFLER

Tavuklu Mercimek Çorbası

İçindekiler

  • 2 Adet

    Tavuk Baget

  • 1,5 Su Bardağı

    Kırmızı Mercimek

  • 1 Adet

    Soğan

  • 2 Yemek Kaşığı

    Un

  • 1 Çay Bardağı

    Süt

  • 5 Su Bardağı

    Su

  • Tavuk Haşlamak İçin 2 Su Bardağı

    Sıcak Su

  • 5 Yemek Kaşığı

    Sıvı Yağ

  • 1 Çay Kaşığı

    Kırmızı Tatlı Toz Biber

  • 1 Çay Kaşığı

    Tuz

HAZIRLIK

15

PİŞİRME

35

PORSİYON

6

Yapılışı

1. Tavuk bagetleri küçük bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın,

2. Bagetleri sudan çıkarıp soğumaya bırakın,

3. Ayrı bir tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın,

4. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun,

5. Unu ekleyip 1-2 dk. Kavurun,

6. 5 su bardağı su ve bagetleri haşladığınız sudan bir su bardağı tavuk suyu ekleyin,

7. Yıkayıp süzdüğünüz mercimekleri ekleyip karıştırın,

8. Kapağını kapatıp kısık ateşte mercimekler patlayana kadar pişirin ve blenderden geçirin,

9. Soğuyan bagetleri didip çorbaya ekleyin,

10. Sütü de ekleyip bir taşım daha kaynatın,

11. Tuzunu ekleyip ateşten alın,

12. Kalan 2 yemek kaşığı sıvı yağı küçük bir cezvede kızdırın,

13. Toz biberi ekleyip karıştırın ve bir taşım kaynatıp ateşten alın,

14. Kavrulmuş toz biberi servis sırasında çorbanın üzerine gezdirin.