Tavuk Baget
Oda Sıcaklığında Su
Tane Karabiber
Defne Yaprağı
Tuz
Kare Milföy Hamuru
Yumurta Sarısı
Mavi Haşhaş Tohumu
20 dk
55 dk
4
Milföy hamurunu buzdolabı kısmına indirip çözülmesini bekleyin. Milföyler çözülürken tavukları düdüklü tencereye alın. Üzerine suyu, karabiberi, defne yaprakları ve tuzu ekleyip kapağını kapatın. Düdüklü tencerenizin pişme süresine göre tavuklar yumuşayana kadar pişirin. Kapağını açıp tavukları süzerek alın ve el dayanacak sıcaklığa gelene kadar soğumasını bekleyin. Bu sırada milföyleri oda sıcaklığına alın. Soğuduktan sonra tavukların derisini ve kemiğin ucundaki kıkırdaklı kısmı atın. Milföyleri merdane ile her yanından 2'şer cm genişleyecek şekilde açın. Bagetleri milföy yapraklarının içine koyup sarın. Katlı kısmı alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.