tarifle

TARİFLER

Fırında Tavuklu Tas Kebabı Tarifi

İçindekiler

  • 1 Bütün

    Tavuk Göğüsü

  • 1 Su Bardağı

    Garnitür

  • 1 Tatlı Kaşığı

    Domates Salçası

  • 1 Su Bardağı

    Pirinç

  • 4 Yemek Kaşığı

    Sıvı Yağ

  • 1 Çay Kaşığı

    Tereyağı

  • 1 Avuç

    Kıyılmış Dereotu

  • 1 Çay Kaşığı

    Tuz

  • 1 Çay Kaşığı

    Karabiber

  • 3 Su Bardağı

    Sıcak Su

HAZIRLIK

25

PİŞİRME

25

PORSİYON

4

Yapılışı

1. Tavuğu kuşbaşı doğrayın,

2. Bir kasede kuşbaşı tavuk, garnitür, salça, tuz ve karabiberi güzelce harmanlayın,

3. Hazırladığınız karışımı 26 cm'lik bir fırın kabının ortasına top şeklinde koyup üzerine fırına girebilecek bir kase kapatın,

4. Kasenin üzerine bir taş koyup sabitleyin,

5. Tepsiye 3 su bardağı su koyup fırına verin,

6. 200 derecede 25 dk. pişirin,

7. 15. dakikada sıvı yağı bir tavada kızdırın,

8. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip 5-7 dakika orta hararetli ateşte sık sık karıştırarak kavurun,

9. Tuz, dereotu ve tereyağını ekleyip karıştırın ve ateşten alın,

10. Tepsiyi fırından çıkarıp tasın etrafına kavurduğunuz pirinci yayın,

11. Fırına verip aynı ısıda pişirmeye devam edin,

12. Suyunu çekmesine çok az kala fırın ısısını sıfırlayın,

13. Pilav suyunu tamamen çektikten sonra fırından alın,

14. Ortadaki fırın kabını kaldırıp tavukları tepsinin ortasına yayın.